Specialisatie in de bouw heeft de toekomst!

Ook in de bouw wordt specialisatie onontbeerlijk. Bouwmethoden worden steeds complexer, en de voor handen zijnde materialen zijn inmiddels legio. Door de snelheid van de ontwikkelingen en voorschriften,  is men niet meer in staat om up to date te zijn m.b.t.  meerder vakgebieden.

In de auto-industrie is dit al decennia lang gemeengoed. Hier heeft men te maken met vele toeleveranciers, waardoor een autofabriek vrijwel geheel een assemblagefabriek is.

Deze werkwijze zien we ook in de bouw steeds meer toenemen. De bouwer krijgt steeds meer de rol van intermediair.

Door de snelle ontwikkeling  van nieuwe producten, materialen, maar ook wet- en regelgeving, wordt het steeds complexer om zich tegelijkertijd op meerdere vakgebieden te kunnen richten.

Meer en meer zoekt men specialisten in een bepaald vakgebied, dit om kwaliteit en betrouwbaarheid te waarborgen. Tevens kan men verwachten dat met de nieuwste technieken wordt gewerkt, dit gecombineerd met ruime ervaring.

Op dit moment zijn er reeds coöperaties waar specialisten in zijn verenigd. Hierdoor ontstaan “platte organisaties”, die efficiënter kunnen werken.

De coöperatie overlegt en adviseert de opdrachtgever welke mogelijkheden het te bieden heeft om een project binnen het gestelde budget, en op het gevraagde niveau uit te voeren.

Tevens kan in deze werkvorm deskundigheid flexibeler worden ingezet.

Reacties zijn gesloten.