Nieuw prefab waterleiding product Varioweld B.V.

Prefab waterleidingPrefab waterleiding en het toepassen ervan in de woningbouw is geen nieuw fenomeen.
PE-RT 2 is een nieuw product voor waterleidingmateriaal in Nederland, geleverd door Varioweld B.V.

We hebben het hier over een kunststofbuissysteem waarbij de fittingen aan de buis worden gelast. Hierdoor is men verzekerd van een
waterdichtheid van 100 procent.

Gegarandeerd

De garantie op het product wordt door Varioweld B.V. gegarandeerd op 50 jaar. Dit bij een duurbelasting van 70°C. Het systeem beschikt bin-nenkort over een KIWA keur.

Flexibel met aansluiten op andere systemen

Volgens Varioweld B.V. zijn zij er in geslaagd, de lasfittingen te voorzien van speciaal gepatenteerde uitvoering voor het lassen van de meest gangbare leidingsystemen, ten behoeve van eindmontage of stijgstukken.

Hierdoor kunnen meerdere merken aangesloten worden op het Varioweld B.V. prefab leidingsysteem.

Technische voordelen prefab waterleiding

Techinische voordelen van een prefab waterleiding is bijvoorbeeld dat het leidingsysteem (inclusief fittingen) in het beton kan worden gestort.

In dit lassysteem zijn bij de verbindingen geen vernauwingen, waardoor er binnen dit systeem weinig drukverlies optreedt.

Als gevolg hiervan kunnen er in sommige gevallen wellicht kleinere dia-meters worden toegepast. Hierdoor zal de watersnelheid in de buis kunnen toenemen.

Dat betekent snellere verversing van het drinkwater. Dit kan ten goede komen aan de waterkwaliteit en/of volksgezondheid.

Dit nieuwe systeem kan wellicht een positieve bijdrage leveren met be-trekking tot de enorm toenemende bouwcapaciteit in Nederland.

Mocht u nog vragen hebben over het gebruik en of toepassing van een "Prefab waterleiding"? Dan kunt u het beste even contact opnemen met Varioweld of bezoek hun website ​www.varioweld.nl​.

Reacties zijn gesloten.