Kunststofleidingen en waterschades

Veel bedrijven hebben nog niet het vertrouwen in het uitvoeren met kunststof waterleiding. Mede doordat er bij verzekeringsmaatschappijen twijfel bestaat m.b.t. de betrouwbaarheid van de kunststof waterleiding. Dit is ontstaan door onderzoek naar de oorzaak van waterlekkages die door de betrokken partijen (verzekeringsmaatschappijen) is uitgevoerd. Vaak wordt het verwerken van kunststofleidingwerk gezien als “doe het zelf” kwaliteit.

Ofwel, de verwerking van kunststof leidingwerk kan nooit fout gaan.Een bijzonder grote denkfout! Aan alle materialen die verwerkt worden (dus ook kunststof leidingwerk), hangen zowel gebruiks-, als verwerkingsvoorwaarden vast. Deze voorwaarden dienen bij de werkvoorbereiding en monteur bekend te zijn. Daar zit meestal de zwakke schakel.
Het materiaal is wel degelijk hoogwaardig genoeg om door de vakman toegepast te worden, mits er kundig gewerkt en gedacht wordt vanuit de gebruiks- en verwerkingsvoorwaarden. Als deze voorwaarden niet gerespecteerd worden kan dit niet alleen leiden tot lekkages, maar kan dit ook een beperking opleveren op de levensduur van het leidingmateriaal.

Reacties zijn gesloten.