Drukverhoginginstallatie in een eengezinswoning?

Volgens een concept van het nieuwe werkblad 2.1 vervalt de regel “beschikbare dynamische druk van 200 kPa op het leveringspunt op maaiveldniveau bij de overeengekomen volumestroom”.
Om over de juiste gegevens betreffende geleverde voordruk te kunnen beschikken, verwijst men nu naar het betreffende waterleidingbedrijf.

Dynamische water drukHier zit het knelpunt. Informeert men nu bij het waterleidingbedrijf naar de geleverde voordruk (dat per locatie verschillend kan zijn), dan wordt er verwezen naar die werkbladen waarin nu nog 200 kPa staat genoemd.

De lobby van de waterleidingbedrijven om de bovengenoemde regel te laten vervallen, zal (wanneer dit ingevoerd wordt) voor grote problemen gaan zorgen. Zij garanderen dan niets meer, dit om eventuele schadeclaims te voorkomen.

Drukverhogingsinstallatie plaatsen

Nu zijn er al waterleidingbedrijven die melden dat 150kPa de minimale voordruk bij de meter is.
Om aan de minimale voordruk op het hoogste tappunt te voldoen, zal er bij eengezinswoningen dus een drukverhogingsinstallatie geplaatst moeten gaan worden. Dit kan toch niet de bedoeling zijn.
Dit is energieverslindend, en brengt onnodige kosten in aanschaf en onderhoud met zich mee.

Het laten vervallen van bovengenoemde regel uit werkblad 2.1, past niet in een tijd waarin we juist streven om duurzamer en energiezuiniger te bouwen.

Reacties zijn gesloten.